Het blijft toch fijn als je kinderen ook je eigen favoriete recepten gaan waarderen. Oosters en “spicy” eten zoals Indiaas, Thai en Chinees hebben wij lange tijd niet meer zelf thuis klaargemaakt behalve op een enkele avond als we echt genoeg hadden van visstick, droge pasta en gebakken aardappels met knakworst.
Bij ons aan tafel vind je altijd wel een extra pannetje, een apart gekookt gerecht of een andere versie van hetzelfde gerecht zonder allergenen.
.
En niet te vergeten een belangrijke toevoeging: dit recept is heel snel klaar, dus als je haast hebt…..Ingrediënten voor 4 personen:
4 eetlepels Thai Red Curry Paste; wij gebruiken merk Koh Thai
1 blikje kokosmelk
1 teen knoflook
1 ui
1 kleine prei
1 bakje champignons
400 gram kipfilet
1 bouillonblokje kip van merk Knorr (zonder ei en melk)
1 theelepel citroensap
Roerbak de kip in olie met knoflook en ui en zet apart. Fruit de currypaste in olie, voeg de prei en champignons toe en daarna de kokosmelk, samen met bouillonblokje en beetje water en breng aan de kook. Eventueel nog andere groenten toevoegen zoals stukjes wortel of taugé en kort gaar koken. Kip met ui opnieuw toevoegen en paar minuten opwarmen en klaar.
Serveren met woknoedels van Conimex, eventueel rijst als alternatief.
(indien gewenst nog wat verse koriander over gerecht strooien)